01 aug2017


Lancering van het concept

Met de uitdagingen voor de sector in gedachte en de lessen die worden getrokken uit de testresultaten, bestaat het hoofddoel van het Watertruck+-project uit de geleidelijke grootschalige invoering van het concept. Deze invoering op markt zal door twee centrale gegevens worden gedragen:

  • De economische parameters van het concept uitgedrukt in investeringen, nuttige vracht en werkingskosten, zoals afgeleid uit de testfase.
  • De investeringskloof overbruggen.

Dit tweede punt is essentieel aangezien er vandaag een gefragmenteerde marktstructuur bestaat. Kleinere familiebedrijven slagen er niet in om de traditionele financieringskanalen te overtuigen hen van de middelen te voorzien om te investeren in nieuwe uitrusting. Anderzijds lijken grote investeerders of waarborgmechanismen haalbaar, al zijn ze te groot om met traditionele kmo’s te handelen. Watertruck+ wil een platform en een financial toolbox ter beschikking stellen en deze twee samenbrengen.

Door een economisch met een financieel gegeven te combineren, streeft Watertruck+ ernaar om de aanvaarding van het concept door de markt aan te moedigen. Watertruck+ speelt de rol van enabler voor het geheel van haalbare businesscases voor investeringen in en de grootschalige uitbouw van Watertrucks in Europa.

Watertruck+ gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan Watertruck+ voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Ik ga akkoord